Skip to main content

Doelgerichte en effectieve benaderingen om blessures te behandelen en te voorkomen.

Als De Blessurespecialist maak ik gebruik van verschillende technieken.

Sportmanipulatie

Sportmanipulatie (Manuele therapie) vormt de basis van musculoskeletale behandeling, cruciaal voor het behandelen van wervelkolom en extremiteiten.

Sportmanipulatie is een methode die ik gebruik om blokkades in de wervelkolom, bekken en gewrichten op te heffen. Deze techniek helpt bij het verminderen van pijn en stijfheid en pakt de oorzaak van de klachten aan. Door de wervelkolom te manipuleren, kan ik de mobiliteit verbeteren en de normale bewegingsvrijheid herstellen.

Door de fixaties in de ruggengraat en gewrichten te behandelen, biedt deze behandeling voordelen voor symptoomverlichting, sportprestaties, versneld herstel en blessurepreventie.

Mylogenics

Met Mylogenics behandel ik disfuncties in het lichaam. Met behulp van spier-, provocatie- en lengte testen, kan ik de bron van het probleem identificeren en gericht aanpakken. Deze methode helpt mij om de onderliggende oorzaken van pijn en beperkingen te begrijpen en stelt mij in staat om een effectief behandelplan op te stellen.

Als De Blessure Specialist, begrijp ik dat mensen die last hebben van rug-, schouder- en nekklachten, snel verlichting willen vinden. Het is mijn doel om je zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen, en dit is ook waarom ik bekend sta. Vele cliënten weten mij te vinden omdat ze via via gehoord hebben dat ik behandel met snel resultaat.

Om dit te bereiken, maak ik gebruik van diverse behandelmethoden. Dit kan variëren van het manipuleren van gewrichten tot het toepassen van een revolutionaire behandelmethode zoals Mylogenics, of zelfs sportmassage. Afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften, bepaal ik welke methode het beste resultaat zal opleveren.

Bij De Blessure Specialist kun je terecht voor een breed scala aan blessures. Voordelen van behandelingen is o.a. door behandeld te worden met Mylogenics methode. Het is een veelzijdige methode die kan worden gebruikt om verschillende soorten blessures te behandelen, waaronder:

 • Verrekkingen en scheuringen van spieren
 • Gewrichtspijn en -stijfheid
 • Hernia
 • Rugpijn
 • Schouderklachten
 • Frozen Shoulder
 • Nekklachten
 • Knieklachten
 • Enkelklachten
 • Kuitblessures
 • Heupklachten
 • Tennis- en golfelleboog
 • RSI
 • Spierverklevingen
 • Stijve spieren
 • Verminderde ROM (range of motion)
 • Slijmbeursontstekingen
 • en meer….

Mylogenics is een krachtige behandelmethode die gericht is op het vaststellen en behandelen van disfuncties in het lichaam. In tegenstelling tot reguliere behandelmethoden, richt Mylogenics zich op de daadwerkelijke oorzaak van de klachten, waardoor de resultaten van de behandelingen optimaal zijn.

Lichaamshouding verbeteren

Ik pas Conor Harris Biomechanica Methode toe, waarbij ik mechanische principes toepas op het menselijk lichaam. Mijn doel is om de lichaamshouding te verbeteren en blessures te voorkomen. Door de manier waarop je beweegt te analyseren, kan ik eventuele afwijkingen identificeren en corrigeren. Dit kan helpen om de efficiëntie van je bewegingen te verbeteren en het risico op toekomstige blessures te verminderen.

Lichaamshoudingsanalyse: €30,00

Ik zal een analyse van je lichaamshouding uitvoeren en eventuele verbanden met klachten die je mogelijk ervaart, toelichten. Ik leg je alles uit over de behandeling en oefeningen volgens de Conor Harris Biomechanica Methode en hoe deze jou kunnen bijstaan. Als je ervoor kiest om de sessies voor het verbeteren van je lichaamshouding te volgen, dan worden de kosten van de analyse kwijtgescholden.

Verbetering van Lichaamshouding: €300 (4 sessies van ± 45 minuten)

Tijdens de eerste sessie houden we een intakegesprek. De daaropvolgende sessies zijn ontworpen om je bekend te maken met de basisprincipes van de oefeningen. Het traject omvat een intake en een aantal op maat gemaakte oefenroutines. Het is belangrijk te begrijpen dat deze behandeling geen directe oplossing biedt; één sessie alleen zal niet voldoende zijn! Volledige betrokkenheid en geduld zijn cruciaal voor het succes van de oefeningen.

Na de sessies heb je de optie om individuele sessies van €85 te volgen of een 10-sessieskaart aan te schaffen van €800. Onthoud: deze sessies zijn misschien niet een snelle oplossing, maar ze zijn wel een effectieve oplossing!

Sportmassage

Als onderdeel van mijn diensten, bied ik ook sportmassage aan. Deze techniek gebruik ik om spieren voor te bereiden op lichamelijke activiteit, hun prestaties te verbeteren en te helpen bij het herstel na inspanning. Het helpt bij het verminderen van spierspanning, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van ontspanning.

Mijn aanpak
Marcel De Blessure Specialist