Skip to main content

Introductie 

We brengen allemaal veel tijd door achter onze computer of werkplek, en dit kan leiden tot allerlei lichamelijke klachten en blessures. Een schouderblessure komt vaak voor bij mensen met een zittend beroep, vooral als ze dezelfde bewegingen dag in dag uit maken. Een veel voorkomend probleem bij zittende beroepen is de bevroren schouder (frozen shoulder). Maar wat is een bevroren schouder eigenlijk? En hoe kun je dit voorkomen? In deze blogpost bekijken we dit probleem nader en bespreken we enkele nuttige tips om een bevroren schouder te voorkomen voordat het te laat is.

Inhoudsopgave:

  • Introductie
  • Wat is een bevroren schouder?
  • Hoe voorkom je een bevroren schouder?
    • 1. Beweeg in de buurt van je bureau
    • 2. Pas de hoogte van je bureau of stoel aan
    • 3. Gebruik hulpmiddelen
    • 4. Doe oefeningen
    • 5. Zoek hulp
  • Conclusie

Wat is een bevroren schouder?

Soms raakt de schouder geblokkeerd en voelt deze strak en pijnlijk aan, wat er voor zorgt dat de bewegingsvrijheid beperkt wordt. Dit kan een bevroren schouder worden genoemd. Door langdurig in dezelfde positie te zitten, kan dit probleem erger worden en leiden tot verminderde beweging in de schouder.

Hoe voorkom je een bevroren schouder?

Een bevroren schouder kan worden voorkomen door de manier waarop je zit en werkt. Hier zijn enkele tips om een bevroren schouder te voorkomen:

1. Beweeg in de buurt van je bureau

Het is belangrijk om af en toe te bewegen en te lopen, ook al werk je aan een bureau. Je hoeft niet weg te lopen bij je bureau, maar gewoon wat wandelen en strekken in de buurt van je werkplek kan helpen bij het voorkomen van stijve schouders en een bevroren schouder.

2. Pas de hoogte van je bureau of stoel aan

Een juiste zithoogte is cruciaal voor een goede houding en om schouderproblemen te voorkomen. Je bureau of stoel kan worden aangepast op basis van jouw ideale zithoogte en lichaamshouding. Het is belangrijk om je schouders niet te hoog of te laag te hebben, zodat ze niet gestrest raken.

3. Gebruik hulpmiddelen

Gebruik van bepaalde hulpmiddelen zoals een ergonomische muis, toetsenbord, of stoel kan helpen om spanning in de schouders te verminderen. Deze hulpmiddelen zijn er om jouw houding te verbeteren en om het bewegen van de schouder te ondersteunen.

4. Doe oefeningen

Een regelmatige oefening van de nek, schouders, en rug kan helpen bij het voorkomen van een bevroren schouder. Een professional kan jouw de juiste oefeningen geven die passen bij jouw lichaam.

5. Zoek hulp

Heb je al een tijdje last van pijn en stijfheid in je schouder, maar heb je nog geen professionele hulp gezocht? Je bent niet alleen. Veel mensen wachten te lang met het zoeken naar hulp. Maar er is goed nieuws: De Blessure Specialist heeft al talloze cliënten geholpen om hun frozen shoulder aanzienlijk te verminderen of zelfs volledig te genezen. Sterker nog, het is het beste om al bij de eerste tekenen van schouderpijn contact op te nemen met De Blessure Specialist. Met een reeks speciale, intensieve behandelingen van 45 minuten per sessie kan De Blessure Specialist voorkomen dat je schouderpijn uitgroeit tot een frozen shoulder.

Conclusie

Een bevroren schouder kan een groot probleem worden bij mensen met een zittend beroep. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je bewust te zijn van je lichaamshouding en voor een ergonomische werkomgeving te zorgen. Regelmatig bewegen, oefeningen doen. Echter, het is van nog groter belang om professionele hulp in te schakelen bij De Blessure Specialist. Als dit probleem zich voordoet, kunnen eerdergenoemde allemaal helpen om een bevroren schouder te voorkomen. Zo blijf jij gezond en pijnvrij werken achter je bureau.

Wacht niet tot de pijn ondraaglijk wordt.

Close Menu

De Blessurespecialist
Werfweg 1 – nr. 22
8243PG, Lelystad – Bedrijventerrein Noordersluis