Skip to main content

Ontdek waarom bepaalde vitamines op bepaalde tijden van het jaar moeten worden ingenomen en hoe dit kan helpen om uw algehele gezondheid te verbeteren. Leer meer over de belangrijkste voordelen van het nemen van vitamines die elke maand met een ‘R’ beginnen.

Inhoudsopgave:

  • Introductie
  • Waarom zijn vitamines belangrijk?
  • Waarom extra vitamines nodig zijn in de herfst en winter
  • Welke vitamines zijn belangrijk voor de herfst en winter?
  • Hoe kun je extra vitamines binnenkrijgen?
  • Conclusie: waarom extra vitamines in de herfst en winter?
Supplementen van De Blessure Specialits

Het is september en dat betekent dat de R weer in de maand zit. Voor veel mensen is dit het startsein om extra vitamines in te nemen. Maar waarom eigenlijk? Is het echt nodig om extra vitamines te slikken tijdens de herfst- en wintermaanden? In deze blog gaan we dieper in op het belang van vitamines en waarom ze juist in deze tijd van het jaar extra goed van pas kunnen komen.

Waarom zijn vitamines belangrijk?

Vitamines spelen een belangrijke rol bij tal van processen in ons lichaam. Zo zijn ze essentieel voor een goede werking van ons immuunsysteem, helpen ze bij de aanmaak van rode bloedcellen en zijn ze belangrijk voor onze energiehuishouding. Daarnaast dragen ze bij aan een gezonde huid, haren en nagels, en zijn ze ook goed voor ons zenuwstelsel en onze hersenfuncties.

Waarom extra vitamines nodig zijn in de herfst en winter

In de herfst en winter zijn we meer vatbaar voor verkoudheden, griep en andere infecties. Dit heeft onder andere te maken met de lagere temperaturen, waardoor ons immuunsysteem harder moet werken om ons te beschermen. Ook krijgen we minder vitamine D binnen, doordat we minder buiten zijn en onze huid minder aan zonlicht wordt blootgesteld. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en draagt bij aan sterke botten en tanden. Het is daarom een goed idee om tijdens de herfst- en wintermaanden extra vitamine D in te nemen.

Welke vitamines zijn belangrijk voor de herfst en winter?

Naast vitamine D zijn er nog een aantal andere vitamines die belangrijk zijn voor een gezond immuunsysteem en een goede weerstand. Zo is vitamine C een krachtige antioxidant die ons beschermt tegen vrije radicalen en het immuunsysteem stimuleert. Vitamine A is belangrijk voor een gezonde huid en vitamine E beschermt onze cellen tegen schade door oxidatieve stress. Ook vitamine B12, foliumzuur en magnesium zijn belangrijk voor een gezond zenuwstelsel en een goede energiehuishouding. Omega 3 visolie is essentieel vetzuren voor o.a. je hart, bloedruk, hersens, gezichtsvermogen en vele andere toepassingen.

Hoe kun je extra vitamines binnenkrijgen?

Er zijn verschillende manieren om extra vitamines binnen te krijgen. Zo kun je natuurlijk kiezen voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines, zoals groenten, fruit, noten, zaden en granen. Maar als je niet voldoende vitamines uit je voeding binnenkrijgt, kan het ook goed zijn om extra supplementen te slikken. Hierbij is het wel belangrijk om te kijken naar de juiste doseringen en niet te veel van bepaalde vitamines binnen te krijgen, aangezien dit ook schade kan veroorzaken. Overleg daarom ook altijd met een arts of diëtist wat voor jou de beste opties zijn.

Conclusie: waarom extra vitamines in de herfst en winter?

Het is dus zeker aan te raden om extra vitamines in te nemen in de herfst en winter. Onze weerstand wordt op de proef gesteld door de lagere temperaturen en minder blootstelling aan de zon. Met de juiste vitamines kunnen we ons immuunsysteem een boost geven en ons lichaam goed ondersteunen bij tal van belangrijke processen. Zorg daarom goed voor jezelf deze herfst en winter en geef je lichaam de vitamines die het nodig heeft!

Versterk je weerstand deze herfst en winter! 

Close Menu

De Blessurespecialist
Werfweg 1 – nr. 22
8243PG, Lelystad – Bedrijventerrein Noordersluis