Skip to main content

Als sporter, of iemand die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, kan het zijn dat je bekend bent met sportmassages. Dit is een massage die gericht is op het verbeteren van de prestaties en het herstel van de spieren, waardoor het een populaire keuze is bij atleten en sporters.

De sportmassage heeft in de loop der jaren verschillende technieken en tools geïntegreerd om een ​​nog effectiever en comfortabeler herstel te bieden, en IASTM is daar één van.

Inhoudsopgave:

  1. Wat zijn IASTM-tools?
  2. Hoe werken IASTM-tools tijdens een sportmassage?
  3. IASTM-tools en de voordelen voor sportmassages
  4. Conclusie

Wat zijn IASTM-tools?

IASTM staat voor Instrument-Assisted Soft Tissue Mobilization. Het is een techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van speciaal ontworpen instrumenten om de beweging van zachte weefsels, zoals spieren en pezen, te verbeteren. 

IASTM-Tools De Blessure Specialist

De tools worden gebruikt om bepaalde gebieden van het lichaam te bewerken, waardoor de bloedstroom wordt verhoogd en het herstel van de spieren wordt bevorderd.

IASTM-tools worden meestal gemaakt van roestvrij staal en hebben verschillende vormen en maten. Afhankelijk van de toepassing, zal de sportmasseur een specifieke tool kiezen die het beste past bij de cliënt en het probleemgebied.

Hoe werken IASTM-tools tijdens een sportmassage?

IASTM-tools worden meestal gebruikt tijdens een sportmassage als een manier om verklevingen in de spieren en bindweefsels los te maken en de bloedcirculatie te bevorderen. Dit kan helpen om pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en de spieren sneller te laten herstellen.

De Massage Expert zal eerst het probleemgebied van het lichaam van de cliënt identificeren. Vervolgens zal hij/zij een IASTM-tool selecteren en deze over het gebied bewegen met verschillende bewegingen, zoals schrapen, wrijven en kloppen. Dit kan enigszins ongemakkelijk aanvoelen, maar over het algemeen zou het niet pijnlijk moeten zijn.

IASTM-tools hebben een aantal voordelen voor sportmassages, waaronder:

  • Verbeterde bloedcirculatie
  • Vermindering van spierpijn en stijfheid
  • Verbeterde mobiliteit
  • Verbeterde spierfunctie
  • Verbetert herstel van de spieren

Conclusie:

IASTM-tools zijn een waardevolle aanvulling op sportmassages, of je nu een atleet bent of niet. Deze innovatieve techniek kan helpen bij het losmaken van verklevingen en spanningen in de spieren en bindweefsels, wat kan leiden tot een sneller herstel en een betere algehele gezondheid.

Voor sporters kunnen sportmassages met IASTM-tools specifieke problemen aanpakken die vaak voorkomen bij intensieve training, zoals spierpijn, stijfheid en overbelasting. Deze techniek kan ook helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit, waardoor atleten hun prestaties kunnen verbeteren en blessures kunnen voorkomen.

Maar ook als je geen atleet bent, kunnen sportmassages met IASTM-tools nog steeds voordelig zijn. Het losmaken van verklevingen en spanningen kan leiden tot een betere doorbloeding en een sneller herstel van kleine blessures. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst, en het verbeteren van je algehele welzijn.

Of je nu een sporter bent of niet, het is zeker de moeite waard om een ​​ervaren sportmasseur te raadplegen en te ontdekken hoe IASTM-tools jou kunnen helpen bij het bereiken van je persoonlijke doelen en het verbeteren van je algehele gezondheid en welzijn.

Als je op zoek bent naar een effectievere manier om je spieren te laten herstellen na een intensieve training of wedstrijd, dan is een sportmassage met IASTM-tools misschien wel iets voor jou! 

Close Menu

De Blessurespecialist
Werfweg 1 – nr. 22
8243PG, Lelystad – Bedrijventerrein Noordersluis