Skip to main content
Ademwinst & De Blessure Specialist

Veel mensen richten zich bij het verbeteren van hun gezondheid en prestaties op voeding, lichaamsbeweging en slaap, maar vergeten vaak de ademhaling. De ademhaling heeft echter invloed op alle systemen in ons lichaam en het is daarom belangrijk om hierover kennis te hebben. 

Steven van Ademwinst heeft ons meer verteld over de invloed van ademhaling op onze gezondheid. 

Ademfysiologen zijn professionals die gespecialiseerd zijn in de werking van het ademhalingssysteem en kunnen mensen helpen bij een breed scala aan gezondheidsproblemen en prestatievraagstukken. Problemen zoals stress, kaakspanning en tandenknarsen kunnen vaak worden gekoppeld aan ademhaling en een ademfysioloog kan hierbij helpen.

Steven de Ademfysioloog van Ademwinst

De Epiphora Methode door Hans Timmerman

De Epiphora Methode door Hans Timmerman

De Epiphora Methode is een combinatie van ademhaling en mobilisatietechnieken ontdekt en ontwikkeld door fysiotherapeut/haptonoom Hans Timmerman.

Het belangrijkste doel van deze methode is het herstellen van de doorbloeding van de nekslagader en drainage van de hersenen. Het kan helpen bij onverklaard uitblijvend herstel.

Fysio- en manueel therapeut Edwin heeft tijdens zijn presentatie o.a. gesproken over de rol van ademhaling bij de behandeling van blessures.

Ademhaling kan helpen bij het behandelen van blessures door het bevorderen van ontspanning, het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de bloed- en zuurstoftoevoer naar de getroffen gebieden. Diepe, langzame ademhaling kan helpen om de pijn en angst te verminderen die vaak gepaard gaan met blessures en kan ook helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit van het getroffen gebied.

Fysio- en manueel therapeut Edwin

Reinard is revalidatie arts en had een boeiend onderwerp over het middenrif en je diafragma.

Reinard is revalidatie arts

Adem-revalidatie is een vorm van fysiotherapie gericht op het verbeteren van de ademhaling en het herstellen van de ademhalingsfunctie bij mensen met ademhalingsproblemen. Het middenrif een belangrijke rol speelt in de ademhaling en algehele gezondheid. Veel mensen gebruiken het middenrif echter niet effectief bij het ademen, wat kan leiden tot inefficiënte ademhalingspatronen en gezondheidsproblemen. 

Nurcan, de tandheelkundige, vertelde over de invloed van de kaak op onder andere de voetbal- en atletiekwereld.

De stand van de kaak wordt beïnvloed door mondademhaling en kan ademhalingspatronen beïnvloeden, wat kan leiden tot symptomen zoals hoofdpijn en slaapproblemen. Een ademfysioloog kan helpen bij het verbeteren van de ademhaling door neusademhaling aan te moedigen en aan te leren, en door problemen met kaakspanning en houding aan te pakken. 

Nurcan, de tandheelkundige, vertelde over de invloed van de kaak op onder andere de voetbal- en atletiekwereld.

De kaak en het gebit kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties van een sporter, vooral in de topsport. In de topsport kan zelfs een kleine verandering in de stand van de kaken of de beet leiden tot een groot verschil in de prestaties van een sporter. Het is daarom belangrijk voor sporters om aandacht te besteden aan hun kaak- en gebitsgezondheid en eventuele problemen te laten behandelen door een tandheelkundige professional.

Ademhaling is een vaak vergeten maar cruciaal onderdeel van onze gezondheid en prestaties.

Al met al was het een zeer interessante training waarbij we hebben geleerd hoe belangrijk de ademhaling is voor onze gezondheid en prestaties. Het was fascinerend om te zien hoe de verschillende sprekers hun eigen expertise gebruikten om ons te leren hoe we disfunctionele ademhaling kunnen herkennen, analyseren en verbeteren.

Wat ik persoonlijk het meest waardevol vond aan de training, was dat ik heb geleerd hoe ik de impact van mijn behandelingen kunnen vergroten door me te richten op de ademhaling van mijn cliënten. Ik ben ervan overtuigd dat deze kennis een enorm verschil zal maken in de behandeling van mijn cliënten.

Ademfysiologie Ademwinst

Ademhaling is een vaak vergeten maar cruciaal onderdeel van onze gezondheid en prestaties. Door meer te weten te komen over de werking van de ademhaling en de rol van een ademfysioloog, kunnen we ons richten op het verbeteren van onze eigen ademhaling en het verbeteren van de behandelingen die we aan onze patiënten bieden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe waardevol deze kennis is en ik raad iedereen aan om hier meer over te leren.

Close Menu

De Blessurespecialist
Werfweg 1 – nr. 22
8243PG, Lelystad – Bedrijventerrein Noordersluis